Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Znojemská hovězí

Znojemská hovězí

28.3.2017 - AndreaP.

U nás doma tento recept milujeme. Neděláme jej často s ohledem na cenu hovězího masa, ale když se tento pokrm objeví na stole, je jisté, že talíře budou prázdné. Chuť hovězího masa společně s omáčkou ochucenou jemně nakrájenými okurkami nenechá nikoho na pochybách, že toto je recept, který prostě musíte zkusit.

Potřebujeme :

  • 500 g zadního hovězího
  • 20 g slaniny
  • 80 g sádla
  • 150 g cibule
  • 200 g sladkokyselých okurek
  • 30 g hladké mouky
  • vývar z masa nebo masox
  • sůl
  • pepř
  • pažitka

 

Slaninu nakrájíme na kostičky, maso naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli zpěníme, přidáme tuk a vše opečeme. Přilijeme vývar a za občasného podlévání dusíme maso doměkka.

Měkké maso vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, rozředíme vývarem a povaříme. Omáčka musí být dostatečně hustá.

Na nudličky nakrájíme okurky přidáme ke konci dušení a hotový pokrm podáváme s knedlíkem. Na talíři na závěr posypeme nadrobno sekanou pažitkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz