Babinet.cz  /  Recepty  /  Dětská jídla  /  Osvěžující rybízovo-malinové želé

Osvěžující rybízovo-malinové želé

16.6.2019 - AndreaP.

Doma připravené želé z ovoce je ideální dezert pro horké letní dny.

Na želé (na 4-5 porcí):

  • 800 g čerstvého rybízu
  • 2 Pudingy bez lepku s vanilkovou příchutí Labeta
  • 180 g cukru krupice nebo dle chuti
  • olej nebo potravinová fólie
  • voda

Na ozdobení:

  • smetanový bílý jogurt
  • vanilinový cukr Labeta
  • čerstvé maliny nebo jiné ovoce
  • snítka máty

Omytý rybíz dáme do kastrůlku, zalijeme 200 ml vody a povaříme asi 2 minuty. Směs propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili semínek, slupek a stopek z rybízu. Tekutinu nalijeme do odměrky a do objemu 800 ml dolijeme vodou. Ve směsi rozmícháme vanilkové pudingy a cukr podle chuti. Směs přivedeme k varu, krátce povaříme a poté nalijeme do mističek lehce vymaštěných olejem nebo vyložených potravinovou fólií.

Naplněné mističky necháme vychladnout a poté dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny. Vychlazené želé vyklopíme na talířek, ozdobíme smetanovým jogurtem ochuceným vanilinovým cukrem a dozdobíme čerstvým ovocem a snítkou máty.

 

Naše tipy:

Střídavým vrstvením dětských piškotů a rybízovo-pudinkového želé snadno připravíme nepečený dort. Takto připravený dort je třeba nechat chladit v ledničce o trochu déle než malé mističky

Želé vyklopené z malých mističek bude chutnat o hodně lépe, když popustíme fantazii zdobení. My zdobili malinami a jogurtem, stejnou službu ale prokáže i zakysaná smetana či šlehačka a různě barevné druhy ovoce jako jsou borůvky, hroznové víno, jahody nebo angrešt.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty