Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Tip na rychlou a jednoduchou večeři: Klobásy naložené v pivu

Tip na rychlou a jednoduchou večeři: Klobásy naložené v pivu

4.4.2024 - AndreaP.

Pokud potřebujete tip na rychlou večeři, jste na správném místě. Spojení klobás, cibule a piva jistě potěší nejeden lačnící žaludek, a to nejen ten mužský. Vyhrněte rukávy, zapněte sporák a během pár minut bude vynikající pokrm na stole.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • klobásy se sýrem dle vlastního výběru
  • pivo
  • cibule
  • lžíce rostlinného oleje
  • hořčice k dochucení
  • tymián

 

Cibuli nakrájíme na kolečka a položíme na dno hrnce, na ně rozložíme klobásky (dle počtu osob), tymián a zalijeme pivem a vodou (v poměru 3 díly piva na jeden díl vody). Zvolna vaříme cca 4 minuty.

Povaření klobás v pivu zkrátí dobu grilování a klobáskám dodá jedinečnou chuť.

Klobásky necháme okapat, poté je nařízneme a pomažeme olejem. Následně grilujeme cca 5 minut z každé strany.

Podáváme s hořčicí a pečivem. 

Náš tip:

  • Společně s klobáskami si ogrilujte i cibuli, kterou jste vařili v pivě. Je to naprostá delikatesa.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz