Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Rybí špízy z tresky: Chutný zážitek z hlubin moře

Rybí špízy z tresky: Chutný zážitek z hlubin moře

10.4.2024 - AndreaP.

Když se řekne treska, mnohým z nás se vybaví klasické rybí filé. Ale co takhle zkusit něco nového a připravit si tresku trochu netradičně? Rybí špízy z tresky jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí objevit nové chutě a zároveň si užít jednoduchou a rychlou přípravu.

Treska je známá svým jemným, bílým masem, které je bohaté na bílkoviny a má nízký obsah tuku. Díky své neutrální chuti se také skvěle hodí k různým marinádám a kořenícím směsím, které rybě dodají pikantní nádech. A právě v kombinaci se zeleninou a bylinkami na špízu se treska stává hvězdou každého grilování nebo rodinného oběda.

V tomto článku vám představíme recept, který je nejen chutný, ale i vizuálně lákavý. Rybí špízy z tresky můžete podávat jako hlavní chod nebo jako originální předkrm pro vaše hosty. Připravte si tedy špejle, zeleninu a pořádnou porci tresčích filetů a ponořte se do přípravy tohoto lahodného pokrmu.

(ilustrační fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 500 g filé z tresky
  • 200 - 300 g cherry rajčátek
  • 200 g anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • koření na ryby
  •  olej

 

Filety nakrájíme na proužky. Nasolíme, opepříme, a potřeme kořením na  ryby. Stočíme je s plátky slaniny. Vzniknou roládky, které napichujeme: jednou roládka, jednou rajče, atd. na jehlu nebo špejli. 

Lehce potřeme olejem a dáme do trouby pod gril, případně rovnou grilujeme venku na grilu. I během grilování potíráme zlehka olejem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz