Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Chalupářský boršč: Selská pochoutka s klobásou

Chalupářský boršč: Selská pochoutka s klobásou

24.4.2024 - AndreaP.

Boršč je hustá polévka, která patří k ruské, ukrajinské i polské klasické kuchyni. Je plná zeleniny a masa a svojí chutí uspokojí vaše mlsné jazýčky i oči. Existuje několik variant boršče, ale všechny mají společné to, že jsou syté a zahřejí. A jelikož už začíná období ježdění na chaty a chalupy, tak si dnes ukážeme jeho lehce zjednodušenou, tzv. chalupářskou verzi.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme :

  • 200 g paprikové klobásy
  • 100 g uzené slaniny
  • 200 g brambor
  • 100 g cibule
  • 100 g rajčat
  • 100 g červené řepy
  • 100 g kysaného zelí
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 150 g bílého jogurtu
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl

 

Slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme společně s cibulí. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, zeleninu, několik bobkových listů a nové koření. Zalijeme 2 litry vody, osolíme a uvaříme doměkka. Ochutíme, mírně osladíme a na talíři zahustíme lžící jogurtu.

Podáváme s tmavým pečivem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz