Babinet.cz  /  Recepty  /  Králík po livornsku

Králík po livornsku

15.2.2006 - Redakce Babinet
  • 1 králík
  • 3 lžíce oleje
  • 60 g másla
  • 40 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 0,5 l rajčatové šťávy
  • 4 sardelové řezy
  • sůl
  • mletý pepř
Nachystaného králíka nakrájíme na malé porce, na oleji a másle je opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a sekanou zelenou petržel. Když je cibule zlatavá, zalijeme vše rajčatovou šťávou, přidáme vykostěné třené sardelky, sůl, mletý pepř a dusíme tak dlouho, až je šťávy asi polovina. Potom králíka vyndáme do jiného rendlíku, přepasírujeme na něj šťávu a dusíme do měkka. Podáváme s plátky osmažené bílé veky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz