Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Domácí Bailey´s

Domácí Bailey´s

1.1.2013 - AndreaP.

A je to tady, máme zde nový rok 2013. Jaký asi bude? No hlavně takový, jaký si ho sami uděláme, neb mnoho věcí jistě můžeme sami ovlivnit. Jistě, ne všechny, to uznávám, jsou v životě okolnosti, které neovlivníme. Důležitý je pozitivní nadhled a dobrá nálada, a k té často přispívá i jídlo, o kterém je zde v těchto článcích řeč a věřím, že dobré jídlo se tu bude vyskytovat s vaší pomocí i celý nastávající rok. A pak zdraví, které přeji každému z vás, našich čtenářů. Dovolte, abych pozvedla pomyslnou číši a přiťukla si s každým z vás....a protože naši čtenáři jsou hlavně ženy, a ty jak je známo, jsou na sladké (přiznám se, že já teda určitě), co si ťuknout likérem Bailey´s? Že doma nemáte? Nevadí, zkusíme si teda takový domácí připravit. Ano je jasné, že to nebude originál, ale že bude chutnat, to mi můžete věřit. A co mě osobně se líbí nejvíce, že v tom nejsou vejce. Pojďme na to....

 

Na zhruba 1 litr likéru potřebujeme

  • 0,5 l rumu
  • 2 sladká kondenzovaná mléka (Salko)
  • 0,5 l mléka
  • 1 karamelový či čokoládový pudink

 

Den předem si uvaříme kondenzované mléko (plechovky postavíme do hrnce s vodou sahající zhruba do poloviny plechovek a mírným varem vaříme 2 hodiny). Necháme řádně vychladit, v žádném případě neotevíráme horké plechovky !

Z mléka a pudinku klasickým způsobem uvaříme čokoládový či karamelový pudink.

Do mixéru pak dáme kondenzované zkaramelizované mléko, vychladlý pudink, řádně prošleháme a poté postupně přiléváme rum. Přelijeme do sklenic, uzavřeme a dáme do chladu odležet (vydržíme alespoň pár dní, i když upřímně zkoušela jsem a dobré je to hned).

Podáváme s ledem.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz