Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Rybí pomazánky

Rybí pomazánky

31.12.2013 - AndreaP.

Silvestr je den pestrosti, a to nejen co se pohoštění týče. Vždyť noc je dlouhá a vypitý alkohol je nutno přímou úměrou koordinovat jídlem. A jak už jsme si řekli, pomazánky bývají velmi častá volba, takže po pomazánkách masových teď na řadu přicházejí pomazánky rybí.

 

Makrelová pomazánka

  • 250 g uzené makrely
  • 70 g pomazánkového másla
  • 4 menší vejce uvařená natvrdo
  • sůl
  • 1 střední cibule
  • pažitka či petrželka
  • na dozdobení citrón

 

Uzenou makrelu zbavíme kůže, vykostíme a vyšleháme s pomazánkovým máslem, kdo nemá rád pomazánkové, použije klasické změklé máslo. Přidáme nakrájená vejce a nadrobno nasekanou cibulku, dochutíme solí a jemně promícháme. Nakonec přidáme pažitku či petrželku.

Pomazánka je vhodná na bílé pečivo, zdobíme kousky citrónu.

 

Rybí tomatová pomazánka

  • 1 krabička ryb v tomatě
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • 1 okurka
  • cca 100 g majonézy
  • sůl
  • hořčice (nemusí být)

 

Mrkev, celer a okurku jemně nastrouháme, cibuli nadrobno nakrájíme. Ryby rozmačkáme v misce, přidáme nachystanou zeleninu a nakonec majónezu. Zlehka promícháme a dochutíme solí a hořčicí.

Pomazánka je mimo jiné výborná také na teplé tousty.

 

(fotografie Jiří Václavek)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz