Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Baskická čokoládová pěna

Baskická čokoládová pěna

20.9.2014 - AndreaP.

Čokoládová pěna - lehký dezert, který se rozplývá na jazyku. Tady ani slova nestačí, prostě se musí ochutnat.

Potřebujeme :

  • 120 g čokolády
  • 60 ml vody
  • 1 lžíce másla
  • 2 vejce (oddělíme žloutek a bílek)
  • 2 lžíce rumu

 

Čokoládu nasekáme na malé kousky a v rendlíku smícháme s vodou. Nikdy ji nerozpouštíme na přímém ohni bez použití nějaké tekutiny. Vaříme na velmi mírném ohni, až se vytvoří hustý krém. Rendlík odstavíme, necháme trochu vychladnout a poté přimícháme máslo. Přidáme rum a přišleháváme žloutky jeden po druhém. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně přimícháme do čokoládové směsi. Bílky nepřešleháme, jinak bude mít pěna zrnitou strukturu. Nalijeme do malých hrníčků nebo formiček a necháme přes noc vychladit. Podáváme se šlehačkou a dozdobené čokoládovými hoblinami.

 

(ilustrační foto)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz