Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Tip: Když pečivo není hřích

Tip: Když pečivo není hřích

1.2.2015 - redakce Babinet.cz

Splněný sen labužníků, kteří po svátcích shazují nadbytečná kila, diabetiků a zkrátka všech, kteří vyznávají zdravé pečivo. To je na trhu unikátní pečivo: Kabátův Kornetový šátek, který je bez přidaných zahušťovadel, stabilizátorů a hlavně obsahuje celozrnnou mouku a místo cukru stévii. Konečně pečivo, které splňuje ty nejnáročnější požadavky! Pekárna Kabát jde s dobou a používá tradici ve službách moderní doby. Spojuje tak tradiční receptury, ruční výrobu, ověřené suroviny a stoupající požadavky zákazníků na zdraví a aktivní životní styl.


Kabátův Kornetový šátek │ 24 Kč

Výživová hodnota na 100 g:

300 kCal

Obsah bílkovin: 10 g

Kabátův Kornetový šátek je pečený měšec plněný tvarohem. Těsto je z výběrové celozrnné mouky z Polabí, kterou Pekárna Kabát nechává už po dvacet let mlít u mlynáře Jaroslava Chochole. Už zdravá půda, ve které roste obilí, je dobrým základem pro zdravé složení pečiva. Díky vysokému obsahu celozrnné mouky má navíc pečivo velké množství semínek a vlákniny, která napomáhá správnému trávení, a proto je dobrou prevencí výskytu rakoviny střev.

Poctivý tvaroh bez emulgátorů od českých mlékařů je zdrojem kvalitních a dobře využitelných bílkovin. Ten spolu s přidanou syrovátkou podporuje proto růst a regeneraci svalové hmoty a pozitivně působí při redukční dietě. Je také bohatý na kasein – ten ovlivňuje růstovou aktivitu člověka v dospívání a plní ochrannou funkci jaterních buněk. Díky bohaté tvarohové náplni je pečivo nutričně vyvážené a jeho konzumací organismus získává jak pomalu se uvolňující sacharidy, které jsou zdrojem dlouhodobé energie, tak i proteiny. A ty jsou základním stavebním prvkem celého lidského organismu.

Kabátův Kornetový šátek je sladký, ale díky unikátnímu složení – použití stévie – obsahuje 0 % přidaných kalorií. Proto je pečivo ideálním doplňkem zdravé a dieteticky vyvážené stravy. Tvaroh v pečivu je mírně doslazený třtinovým cukrem, který na rozdíl od toho řepného obsahuje žádané minerální látky. Zároveň je jeho obsah tak nízký, že pečivo vyhovuje i diabetikům. A konečně, Kabátův Kornetový šátek je mašlován skutečnými vajíčky bez přidaných stabilizátorů a konzervantů. Jak říká majitel pekárny, Richard Kabát: „Pečivo musí být tak poctivé, abych ho mohl dát svým dětem k snídani.“

 

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz