Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pečené kuře s citróny a tymiánovou omáčkou

Pečené kuře s citróny a tymiánovou omáčkou

17.11.2015 - AndreaP.

Kuře se dá upravit na mnoho způsobů, to je stará známá věc. Dnes vám přinášíme jeden z dalších lahodných receptů, který opravdu stojí za vyzkoušení.

Potřebujeme :

  • 1 velké kuře DZ Klatovy
  • 1 citrón
  • 4 stroužky česneku
  • snítky čerstvého koření (tymián, šalvěj, oregano)
  • 2 lžičky másla
  • sůl
  • 1/4 lžičky černého pepře

Na omáčku:

  • 2 lžičky hladké mouky
  • 1/2 litru kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnečku suchého bílého vína
  • 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu

 

Postup přípravy:

Vezměte kuře a nožem udělejte otvory do kůže, do nichž vložte plátky citrónu, kousky česneku a nasekané bylinky. Následně kuře potřete rozpuštěným máslem se solí a pepřem, a to jak zvenku, tak i zevnitř. Kuře vložte do předehřáté trouby a pečte při vysoké teplotě cca 30 minut. Poté teplotu snižte a pečte dalších 45 minut.

Postup přípravy omáčky:

Vyjměte kuře z pekáče a zbývající šťávu přelijte do pánve. Nechte rozehřát na mírném ohni a přimíchejte hladkou mouku. Vařte cca 1 minutu a postupně přidávejte kuřecí vývar, bílé víno a nadrobno nakrájený tymián. Za stálého míchání vařte pár minut, dokud omáčka nezhoustne. Hotové kuře servírujte s omáčkou a vařenou rýží nebo bramborem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz