Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Hermelínové trojhránky s brusinkovým dipem

Hermelínové trojhránky s brusinkovým dipem

11.2.2016 - AndreaP.

Nebojte se a vyzkoušejte - smažený hermelín doopravdy může fungovat bez obligátní tatarky! S brusinkami mu to také velmi svědčí. Zvlášť když jsme je provoněli pomerančovou kůrou a přidali špetku chilli.

Obtížnost zkušený kuchař * Počet porcí 4 * Doba vaření 20 minut

Potřebujeme :

  • 2 hermelíny
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 vajíčko
  • 2 lžíce mléka
  • 1 brusinky od Hamé (180 g)
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry

 

Nejdřív si připravte brusinkový dip a smíchejte všechny ingredience. Pokud chcete tekutější omáčku, přidejte ještě jednu lžíci pomerančové šťávy.

Hermelíny nakrájejte na 4-6 dílků, podle velikosti sýru. Obalte v trojobalu - nejdřív dílky zlehka potřete vodou a obalte v hladké mouce. Potom ve vajíčku rozšlehaném s trochou mléka a nakonec ve strouhance.

Obalené hermelíny zprudka opečte na oleji po obou stranách. Podávejte hned s brusinkovým dipem.

TIP

  • Pokud máte doma fritovací hrnec, určitě ho použijte. Budete mít smažení jednodušší.

 

  • Konec vytékání - dopřejte trojhránkům dvě vrstvy trojobalu a budete mít jistotu, že lahodný roztavený sýr určitě zůstane uvnitř.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz