Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Sýrová polévka z Alp: Tradiční švýcarská chuťová lahůdka

Sýrová polévka z Alp: Tradiční švýcarská chuťová lahůdka

26.4.2024 - AndreaP.

Švýcarská sýrová polévka je lahodný pokrm, který vás nejen zahřeje, ale rozhodně potěší chuťové pohárky. Tato tradiční švýcarská specialita totiž spojuje výraznou chuť sýra s hladivostí vývaru. Připravte se na pohodovou kulinářskou cestu do Alp!

(fotografie: Freepik)
  • 4 plátky slaniny
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 225 g sýra Ementál
  • 225 g kousků tvrdého toustového chleba (strouhanka)
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžíce sekané pažitky
  • sůl

Cibuli nakrájejte na malé kostičky. Osmahněte slaninu, přidejte cibuli a smažte až je slanina křupavá a cibule dozlatova. Vyndejte z pánve a uchovejte teplé.

Mezitím uveďte kuřecí vývar do varu.

Nastrouhejte Eidam a dejte do vyhřáté polévkové mísy spolu s kousky tvrdého toustového chleba (strouhanka). Přelijte vařícím vývarem a nechte stát 3 minuty, občas zamíchejte. Strouhanka se má rozložit a sýr rozpustit.

Vmíchejte víno, bylinky a sůl. Podávejte posypané slaninou s cibulí a servírujte okamžitě.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz