Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Jemné palačinky z kyselého mléka pro každého

Jemné palačinky z kyselého mléka pro každého

10.5.2024 - AndreaP.

Klasické sladké palačinky jsou nejlepší snídaní zejména během víkendového lenošení.  Často se ale také připravují jako hlavní chod, a to jak ve sladké, tak častěji pak ve slané podobě.  Velmi rychlá příprava, kterou zvládne úplně každý.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 2 hrnky kyselého mléka (podmáslí, kefír)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 1 hrnek hladké mouky
  • sůl
  • olej na smažení
  • citronová kůra

Hladkou mouku osolíme, postupně přidáváme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a cukr.

Zhoustlé těsto necháme chvíli odstát na kuchyňské lince. Poté postupně smažíme narozpálené a lehce vymaštěné pánvi z obou stran.  Hotové palačinky plníme zavařeninou.

Náš tip: Vynecháme-li cukr, palačinky můžeme plnit nádivkou masitou nebo zeleninovou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz