Honney — 23. 11. 2008 18:02

Ahoj holky,
prosím o radu co a jak s miminem, které je nachlazené (rýma, kašel), ale zatím bez teplot. Na kašel dáváme Hedelix, na rýmu Libenar, odsávat skoro nic nejde, spíš jen když kýchne atd.... Ale bojím se, co kdyby jí vyskočila teplota nebo se nějak zhoršila. Kašel má slabý, žádný tuberácký. Není kojená, je na UV, mám jí dávat nějaký čajík? A jaký?
Děkuji

Izi — 23. 11. 2008 18:25

Honney, už se tu o tom psalo mockrát a vždycky z toho vyšlo, že v podstatě s tím nic moc neuděláš.
Na rýmu je dobrá vincentka (dle mě lepší než libenar), kapky nasivin jsou použitelné krátkodobě a navíc myslím, že dost vysušují, já dávám na doporučení Evajska Vibrocil (mají zvlhčující složku), odsávání-pokud nic neodsaješ, tak neodsávej, my měli teď 2x rýmu a odsála jsem jednou, prostě to bylo usazený vzadu.
Na kašel bych asi nic neordinovala a radši bych zašla k lékaři na poslech...
víš co se říká, neléčená rýma trvá 7dní a léčená týden :)
kdyby se zhoršila či přišla teplota tak jednoznačně k lékaři, to sama asi nevyřešíš ;)
hodně větrat a přes postýlku dej mokrou plínu, já na ní ještě kapu eukalypt, krásně osvěží vzduch

Honney — 23. 11. 2008 18:34

Děkuji, Izi, snad z toho nic velkého nebude, ale raději jsem chtěla nějaké info, kdyby náhodou.... Přece jen se v nemocích moc nevyznám a jelikož budu doma sama přes noc, tak abych neplašila :D.
K dr zítra raději zajdu, to je jasné. Rýmka právě odsávat nejde, ale bojím se, aby se jí to nedostalo do uší.
Jak mám dát na postýlku mokrou plenu? Kam?

Čekanka — 23. 11. 2008 18:44

Mně se teda na rozjetou rýmu ten Nasivin osvědčil, hlavně na noc je suprovej. Na rýmu která začíná a podchytím jí včas jsou dobré homíky Euphorbium. Na noc dávám vlhké prádlo do pokoje kde malý spí ale i tak si nemyslím že by Nasivin nějak vysušoval, teda zastaví rýmu, to jo :lol::lol: ale přesně podle hesla léčená rýma týden neléčená sedm dní, to tak nějak asi funguje :P

Kdyby vyskočila teplota tak panadol sirup a pro jistotu k lékaři.

Izi — 23. 11. 2008 19:00

normálně jí přehoď přes žbrdlení, já to dávám na čelo postýlky k hlavě a klidně ještě fláknu malý mokrý ručník na topení, ale ne vyždímaný z pračky :lol: prostě jenom ručně

ivanka05 — 23. 11. 2008 21:35

a k tomu pití, dávala bych určitě k uv pít...

Slniečko — 23. 11. 2008 21:48

Honey,nechci Te nikterak strasit,ale nachlazeni a ryma vetsinou trvaji hodne dlouho, prvni rymu,co jsme meli v pul roce nam trvala 10 dni a je normalni,ze muze trvat i 3 tydny.

račice — 23. 11. 2008 22:19

Tak nám dr. doporučila na rýmu mořskou vodu (nedám dopustit na Sterimar, je sice dražší ale na rozdíl od Vincentky a Libenaru se ležícímu dítěti výborně aplikuje) a odsávat (odsávačka na vysavač odsaje i tu zadní rýmu z dutin), na noc jsem dávala ještě nasivin, aby se jí dobře dýchalo a uvolnil se nos. Na kašel sirup Stodal a pak ještě takový bylinkový přípravek na potíže s rýmou a problémy s ní spojené - jmenuje se to Sinupret. Jsou to taky bylinky, píše se tam, že se můžou od roku, ale dr. říkala, ať se toho nebojím, tak jsme dávali. No a na noc, protože jsme zvýšenou teplotku měli, tak Nurofen sirup. Do týdne byl pokoj. Nicméně dr. říkala, co už tady psalo sluníčko, že rýma může trvat u miminek i 3 týdny. I když je to jen nachlazení, vždycky jdu raději k dr. (kvůli manželovi :lol:), aby si malou poslechla, jestli jí to nesedá na průdušky a zkonzultovat co a jak. Za těch 30 Kč to stojí.

spunt — 23. 11. 2008 23:07

HOnney, už si to asi přečteš zítra, ale při rýmě je důležité, aby malá nespala rovně, ale měla hlavičku výš. Buďto dát něco pod matraci jako klín (smotané ručníky a pod), nebo podložit nožičky postýlky.

Nassivinky se nám osvědčily na noc. Ale neměly by se dávat celý den a delší dobu. Na to je lepší vincentka nebo mořská voda.

Zvhlčování vzduchu je také moc dobré a také větrat.

Pokud kašle od hlenů a vykašlává, můžeš koupit mucosolvan. Ale jak píší holky, když je kašel  je daleko lepší zajít na poslech než to zkoušet léčit doma.

Honney — 24. 11. 2008 7:49

Holky, děkuji moc za rady....!!!
K dr dneska určitě zajdu, pro jistotu. A čajík jsem jí včera dávala, a moc jí chutnal, tak jí dám znovu. Noc byla v pohodě, tak jsem zvědavá co nám dr řekne.
Ještě jednou díky!

evajs — 24. 11. 2008 10:04

Slniečko napsal(a):

Honey,nechci Te nikterak strasit,ale nachlazeni a ryma vetsinou trvaji hodne dlouho, prvni rymu,co jsme meli v pul roce nam trvala 10 dni a je normalni,ze muze trvat i 3 tydny.

Tak to jsem klidnější zase já...my ji máme už přes tři tejdny...jednou už byla skoro prač a přišla zas...už jsem zrušila dvakrát plavčo a Káča pořád chrčí,odsát taky nic nejde,navíc vždycky hezky držela a neplakala,teď se kroutí,přetáčí na bok,takže když není muž doma,vůbec odsávat nemůžu,takže jsem se na to vykašlala :dumbom:
Ale nic nepomáhá, nechci do ní lejt furt nějaký kapky,v pauzách jsme jen na Vincentce,ale minul.tejden mudr. konstatoval,že v pohodě a píchli nám Hexu,od tý doby je to furt stejný :( akorát víc kašle,ale prej je to normál.příznak tý zadní rýmy :rolleyes:
A díky za tip, zkusím jí podkládat tu matraci :supr:

ivanka05 — 24. 11. 2008 10:09

račice: no me tu zadni rymu sice odsala,ale dlouho jsem ji trapila, je to fakt na dlouho, mezitim to byl hystericky rev, ze to museli slyset vsude:( taky jsem pouzivala morskou vodu, a 2x za den Nasivin.a ryma trvala 10dní.

račice — 24. 11. 2008 23:02

Kamchi máš pravdu je to na dlouho odsát tu zadní rýmu a ten řev...hrůůůza. Vždycky když jsem nabrala správný směr, tak malá cukla a bylo po odsávání :dumbom:. Ale nedá se nic dělat, řev neřev, odsát se to musí, ať nechytne dutiny nebo zánět středního ucha.

stvorlistok — 25. 11. 2008 17:10

račice napsal(a):

Kamchi máš pravdu je to na dlouho odsát tu zadní rýmu a ten řev...hrůůůza. Vždycky když jsem nabrala správný směr, tak malá cukla a bylo po odsávání :dumbom:. Ale nedá se nic dělat, řev neřev, odsát se to musí, ať nechytne dutiny nebo zánět středního ucha.

jj raci moje slova :jojo:

inak k ryme, mali sme ju snad cele prve tri mesiace, hroza, odsavali, chrcal, nic nenasli robili aj vyter, bolo to cez zimu tak to doktorka prisudila topeni a vzduchu, sice moc netopime... teraz zacalo zimne obdobie a sme tam kde pred rokom, uz zasa chrci a naposledy mal rymu 3 tyzdne a to sme skusali vsetko mozne, jo a vyter zasa negativny. takze ono sa to fakt moze tahat dlho :|

ivanka05 — 26. 11. 2008 14:12

uf, takze mame rymu opet, tentokrat i trochu tece,ale odsavam silene dlouho, ma to snad v celem tele neob co:( furt tam neco jde. a to jsou slusny flaky, ne zadna vodicka(tedy popisuju to nechutne).... :( uz se tesim na leto, ze to nebude tak hrozny...

ivanka05 — 26. 11. 2008 19:15

Holky, myslíte že můžu použít ten olynth aromatherapy do zasuvky? u verunky v pokoji? neni tam psane, zda se to muze uzivat u malych deti....

emmakopretina — 19. 8. 2015 21:02

čajík jsme dávali určitě, tekutiny jsou při rýmě potřeba.
Nos jsem hooodně prokapávala mořskou vodou Quixx baby (maj dobré kapátko) a odsávám, jakmile je nos plný. Hlavně, aby se rýma nedostala do uší.

modrovous — 19. 8. 2015 22:37

emmakopretina napsal(a):

čajík jsme dávali určitě, tekutiny jsou při rýmě potřeba.
Nos jsem hooodně prokapávala mořskou vodou Quixx baby (maj dobré kapátko) a odsávám, jakmile je nos plný. Hlavně, aby se rýma nedostala do uší.

Víš ty osobo, v kolika příspěvcích už jsi tady dělala reklamu na tu předraženou vodičku? Mimochodem stejnou službu za pár korun udělá vincentka. :fuck: Ale ta zase neplatí za reklamu, že? :P

ZuzanaKroulíková — 1. 12. 2015 20:46

No já používám Quixx baby kapičky ráda,....myslím si,že je to šetrné pro miminka...vincentku bych novorozenci nikdy nedala...ale je to věc názoru...