Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

  • Diskuse
  •  » Právní
  •  » Zrušení trvalého bydliště bývalých majitelů nemovitosti???

#1 17. 10. 2006 18:59

jery
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 7. 2006
Příspěvky: 1209

Zrušení trvalého bydliště bývalých majitelů nemovitosti???

Dobrý den, prosím o radu.... Před 2 lety jsme s manželem koupili od jisté rodiny dům, na který jsme si vzali hypotéku. Bývalý majitel již trvalý pobyt zde nemá, ale jeho žena a všechny jejich 3 děti si stále nepřehlásily trvalé pobyty a jsou hlášeny na většině úřadech s trvalým pobytem u nás doma. Takže neustále máme ve schránce jejich poštu, teď i volební lístky, oznámení o doporučených zásilkách atd...Když jsme je telefonicky kontaktovali a žádali, aby si trvalý pobyt změnili, nepořídili jsme, že prý nemají kam si ho přepsat. Bydlí v paneláku v pronájmu a tam prý nechtějí zůstat.
Mám akorát obavy, až se jednou někde zadluží, nebo se možná už tak stalo a exekutoři přijdou k nám domů a budou to řešit s námi a s naším majetkem atd...
Prosím o radu, zda je možné  bez jejich vědomí zrušit trvalý pobyt u nás doma všem čtyřem lidem.


http://lilypie.com/pic/071106/LlDY.jpghttp://b1.lilypie.com/DEO3p1/.png
http://lilypie.com/pic/071106/W6Uo.jpghttp://b5.lilypie.com/SzSRp1/.png

Není tady

 

#2 17. 10. 2006 20:39

G.X
♥♥♥----
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 172

Re: Zrušení trvalého bydliště bývalých majitelů nemovitosti???

Je to možné. Uvádím odpověď k podobnému dotazu, který zde byl dříve . Zrušení  místa trvlaého pobytu řeší zákon o evidenci obyvatelstva (cituji výklad z http://www.kr-moravskoslezsky.cz/vv_02.html)


Zrušení údaje o místu trvalého pobytu
Dle ust. § 12 odst. 1 písm. c) zákona o evidenci obyvatel ohlašovna rozhodne o zrušení údaje o místu trvalého pobytu, zaniklo-li užívací právo občana k objektu nebo vymezené části objektu, jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo trvalého pobytu občana, a neužívá-li občan tento objekt nebo jeho vymezenou část.

Dle ust. § 12 odst. 2 zákona o evidenci obyvatel ohlašovna rozhodne o zrušení údaje o místě trvalého pobytu podle odst. 1 písm. c) jen na návrh vlastníka objektu nebo jeho vymezené části nebo na návrh oprávněné osoby uvedené v § 10 odst. 6 písm. c). Navrhovatel je v takovém případě povinen existenci důvodů uvedených v odstavci 1 písm. c) ohlašovně prokázat.

Dle ust. § 10 odst. 5 věty druhé zákona o evidenci obyvatel je-li údaj o místě trvalého pobytu úředně zrušen (§ 12), je místem trvalého pobytu sídlo ohlašovny, v jejímž územním obvodu byl občanovi trvalý pobyt úředně zrušen.

KDE?
Návrh na zrušení údaje o místu trvalého pobytu se podává na obecním úřadě, v jehož územním obvodu má občan, kterému má být trvalý pobyt zrušen, tento obyt přihlášen.

KDO?
Návrh může podat pouze vlastník objektu nebo oprávněná osoba dle ust. § 10 odst. 6 písm. c) zákona o evidenci obyvatel. Za oprávněnou osobu se považuje osoba starší 18 let, způsobilá k právním úkonům, která je oprávněna užívat objekt uvedený v odstavci 1 nebo jeho vymezenou část (např. byt nebo obytnou místnost), anebo je provozovatelem ubytovacího zařízení, kde se občan hlásí k trvalému pobytu.

Není tady

 

#3 18. 10. 2006 17:55

jery
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 7. 2006
Příspěvky: 1209

Re: Zrušení trvalého bydliště bývalých majitelů nemovitosti???

Mockrát děkuju za radu, hned v pondělí to na příslušných místech zařídím. Ještě jednou díky wink


http://lilypie.com/pic/071106/LlDY.jpghttp://b1.lilypie.com/DEO3p1/.png
http://lilypie.com/pic/071106/W6Uo.jpghttp://b5.lilypie.com/SzSRp1/.png

Není tady

 
  • Diskuse
  •  » Právní
  •  » Zrušení trvalého bydliště bývalých majitelů nemovitosti???
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů