Magazín | Rady a postřehy do kuchyně
-
Sacher dort: Legendární vídeňská lahůdka s bohatou historií a střeženým receptem
Ikonický rakouský dezert je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších čokoládových dortů na světě. Tento dort má bohatou historii plnou zajímavostí, zvratů, sympatických náhod a tajemství, která se předávají z...
-
Sladký svět cupcakes: Malé košíčky s dlouhou historií a rozmanitými rekordy
Malé sladké dortíky, které se pečou v papírových nebo hliníkových...
-
Potraviny, kterým mrazák nedělá dobře. Proč může být zmrazení problém?
Možná i vy dáváte do mrazáku kdeco v domnění, že je lepší jídlo zamrazit, než abyste ho...
-
Smažený sýr: Češi si ho přivlastňují, ale naše národní jídlo to ve skutečnosti není
Byť jsou čeští kulinářští bossové již dlouho spíše proti, smažený sýr...
-
Vídeňský řízek: Tradiční rakouská pochoutka, která vznikla úmyslným podvodem
Vídeňský řízek je ikonickým pokrmem rakouské kuchyně, který se těší velké oblibě...
-
Jak želírovat přírodně a bez chemie, radí odbornice na výživu
Rádi byste si připravili domácí marmeládu, sirup nebo třeba želé bez barviv a konzervantů a zužitkovali tak...
-
Sezóna rebarbory je blíží. Jak ji využít při vaření v kuchyni a pro koho není vhodná
Reveň, známá častěji jako rebarbora, má tak velké listy, že ji v zahrádce těžko můžete přehlédnout....
-
Nepříjemný zápach v lednici. Pomůže správné uskladnění potravin a čistota
Lednici bychom rozhodně měli udržovat v naprosté čistotě. Přece jen jde o místo, na kterém skladujeme potraviny....
-
Stačí horká voda a prázdné kořenky s mlýnkem nemusíte vyhazovat. Ušetříte a ještě si do nich připravíte vlastní směsi koření
Mnoho lidí si myslí, že zakoupené kořenky ve skle se po vyprázdnění musí vyhodit. To je však...
-
Chřest je plný vitamínů i minerálů, skvěle chutná a navíc je snadný na přípravu
Sezóna českého chřestu trvá 2–3 měsíce, bílý již v obchodech seženete a zelený se...
-
Pampeliščiny květy nezáří jen barvou, ale i svým využitím. Připravte si čaj na posílení imunity
Pampelišky nejsou jen nádherně žlutou potěchou oka, ale zajímat by nás měly hlavně jejich léčivé...
-
Pašijový týden aneb Kdy se jí zelené, a kdy se naopak nesmí jíst vůbec
Pašijový týden se nazývá také jako týden Svatý nebo Velký. Je pevně spjat s...
-
Čím nahradit v kuchyni vejce? Na výběr je mnoho možností, stačí si vybrat tu svou
Chystáte se upéct rychlou buchtu pro svou rodinu či nečekanou návštěvu, ale nemáte doma ani jedno vejce?...
-
Velikonoce na talíři. Co symbolizují jidáše nebo beránek
Na řadu velikonočních receptů se pomalu zapomíná. Dnes většině z nás zůstalo jen pečení...
-
Domácí bylinkový ocet má širové použití. Výroba je velmi jednoduchá
Doslova pár minut práce, při které můžeme být lehce kreativní i mírně blázniví, co se...
-
Mrkev je nejen chutná, ale má i blahodárné účinky pro naše tělo. Skvělá je pečená, jako příloha
Mrkev je kořenová zelenina, která je v české kuchyni oblíbená. Nejenže má vynikající...
- Letní šaty na dovolenou pro plnoštíhlé: Co si nesmíte zapomenout zabalit
- Vídeňský řízek: Tradiční rakouská pochoutka, která vznikla úmyslným podvodem
- Jaké džíny sluší ženám nad 50 let? Sázka na klasiku a pohodlí je správnou volbou
- Stačí horká voda a prázdné kořenky s mlýnkem nemusíte vyhazovat. Ušetříte a ještě si do nich připravíte vlastní směsi koření
- Moravské město Hranice je i se svým okolím opředeno řadou hrůzostrašných pověstí
- Historie sv. Jana Nepomuckého, patrona české země, a legenda o pěti hvězdách na svatozáři kolem jeho hlavy
- Magická místa Karlovarska: Chlapec s rybou vyčaruje dítě a Krakonoš splní přání
- Ve štolách lomu Velká Amerika obchází děsivý přízrak jménem Hagen
- Hřbitov v Noutonicích a podivné nevysvětlitelné jevy, o kterých vyprávějí místní pamětníci
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz