Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Makrela na řecký způsob

Makrela na řecký způsob

15.7.2018 - AndreaP.

Makrely jsou dominantou letního grilování. My si jí však dnes zkusíme ještě trošku jinak.

 

Potřebujeme :

  • 1 makrela
  • 1 cibule
  • 2,5 dl kečupu
  • hrst oliv
  • 1 dl červeného vína
  • sůl
  • cukr

 

Rybu po vykuchání a oddělení hlavy podélně rozpůlíme, nasolíme a necháme uležet. Pak je vložíme do rozehřátého oleje a pečeme z obou stran doměkka. Rybu vyjmeme, do výpeku dáme jednu cibuli nakrájenou na kostičky, 2,5 dl kečupu, hrst oliv, zjemníme cukrem, solí a asi 1 dl červeného vína. Do připravené šťávy vložíme opečené makrely a společně ještě krátce podusíme. Podáváme s rýží či bramborami.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty