Babinet.cz  /  Magazín  /  Zdraví  /  Bramborová šťáva má velmi pozitivní vliv na lidské zdraví

Bramborová šťáva má velmi pozitivní vliv na lidské zdraví

21.11.2020 - redakce Babinet.cz

Bramborová šťáva je skutečně blahodárná tekutina a v tomto podzimním období vám rozhodně přijde k duhu. Jako mnoho dalších přírodních léčiv, i ona si zaslouží naši pozornost.

Pozitivní dopad totiž má na celý váš organismus. Její hlavní parketou jsou však hlavně problémy se žaludečními vředyzáněty žaludku. Určitě to neznamená, že teď lékař může skartovat vaši dokumentaci, protože vy se už v ordinaci neukážete. Při jakýchkoliv zdravotních obtížích je vždy na místě s lékařem vše konzultovat.

Nicméně bramborová šťáva a její příznivé vlivy na žaludek a žaludeční vředy má své mnohé obdivovatele. Při problémech se žaludkem se doporučuje vypít sklenici vody smíchanou s jednou lžící bramborové šťávy. Dejte si ji půl hodinky před každým jídlem a obtíže budou mnohem snesitelnější.  Přidáte se k fanouškům bramborové šťávy také vy? Zatím váháte? Pak nepřestávejte číst.

Žádná obyčejná šťáva! Co ještě dokáže?

Naučíte li se do sebe vpravit každý den pár lžiček bramborové šťávy, zajistíte svému tělu i zdraví spoustu prospěšných látek. Šťáva z brambor je mimořádná hlavně díky kombinaci svého složení. Vládne vitamíny C a E, ale ani vitamíny skupiny B vám neodepře. Obsahuje mimo jiné také železo, či kyselinu listovou.

Co vás však obzvláště potěší, je její zásadité působení v organismu. Proto ať hubnete, nebo chcete srovnat trávení, je bramborová šťáva ideální pomocnicí.

Že jste o ní měli lepší mínění? Ještě zdaleka nejsme u konce. Přijdete si na své.

  • Snižuje hladinu cholesterolu
  • Výrazně detoxikuje tělo
  • Pomáhá při zánětech dutiny ústní, či při častých a bolestivých aftech
  • Okamžitě zabírá při pálení žáhy
  • Posiluje imunitu
  • Platí také na bolest hlavy
  • Preventivně působí proti kardiovaskulárním chorobám
  • Zklidňuje a vyživuje kůži, často pomáhá při kožních problémech
  • Řeší zápach z úst

Buďte pečliví a opatrní

Nikdy, nikdy, nikdy si nedávejte šťávu z nekvalitních brambor. Popíjíte ji přece jen syrovou a proto je pozornost věnovaná kvalitě opravdu žádoucí. Zdraví si přece chcete posílit a zlepšit, ne naopak.

Vybírejte proto vždy jen ty opravdu zdravé brambory a bez klíčících oddenků. Vždy brambory důkladně oloupejte a zbavte je všech podezřelých teček a flíčků. Další postup už je jen na vás. Sáhnete po odšťavňovači, nebo je nastrouháte najemno, šťávu si z nich ručně vymačkáte a uděláte k večeři bramboráky?

Ať tak, nebo tak, s konzumací šťávy to nemusíte nijak přehánět. Její účinky jsou mocné, a proto není nutné popíjet ji jako vodu. Když se vám však přece jen podařilo dostat z brambor opravdu hodně šťávy, uložte si ji do tmavé lahve a skladujte si ji v lednici.

 

Napsala Bára Klímová

foto: pixabay.com

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu