Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Počasí venku láká ke grilu. Připravte si nejlepší grilovaná žebírka s hořčičnou omáčkou

Počasí venku láká ke grilu. Připravte si nejlepší grilovaná žebírka s hořčičnou omáčkou

4.5.2024 - AndreaP.

Grilovaná žebra jsou stále oblíbenější. Proč na ně tedy chodit pouze do restaurace, když si neskutečně lahodná žebírka můžeme připravit i doma na grilu? A jak poznáte, že jsou hotová? Zcela jednoduše. Je to přesně v tom okamžiku, kdy jdou kosti samostatně vytáhnout z masa.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 400 g očištěného vepřového žebírka
  • 20 g oleje
  • 100 g anglické slaniny
  • pepř
  • sůl 

Hořčičná omáčka:

  • 150 g majonézy
  • 40 g hořčice
  • 2 lžíce bílého vína
  • 10 g strouhaného křenu
  • několik kapel worcesterové omáčky
  • špetka soli

 

Očištěná žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Hodinu je necháme v chladnu uležet. 

Pak na každou porci položíme plátek anglické slaniny a maso grilujeme asi 4,5 minuty z každé strany.

Hotová žebírka klademe na talíře, každé pokryjeme plátkem opečené slaniny. 
Podáváme s vařenými brambory, pokud máme pokrm jako oběd, při večerním grilování si vystačíme i s čerstvým pečivem, ideálně chlebem. Omáčku podáváme zvlášť.

Omáčku připravíme tak, že smícháme majonézu s hořčicí, přidáme víno, worcester a strouhaný křen. Promícháme a necháme půl hodiny rozležet.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz