Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Co si dát o víkendu ke snídani? Vsaďte na českou klasiku v podobě vláčné citrónové bábovky

Co si dát o víkendu ke snídani? Vsaďte na českou klasiku v podobě vláčné citrónové bábovky

3.2.2023 - AndreaP.

Víkend je zcela jistě pro mnohé nejpříjemnější část týdne. Také občas přemýšlíte, čím si ho ještě více zpříjemnit? Zůstaneme samozřejmě v oblasti kuchyně. Vsaďte na klasiku a upečte bábovku! A pokud se vám nechce listovat kuchařkami a hledat vhodné recepty či chcete vyzkoušet takovou, kterou ještě neznáte, tak doporučujeme tento recept na rychlou a opravdu svěží nedusivou bábovku.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 180 g moučkového cukru
  • 5 vajec
  • 200 g hladké mouky
  • 1 citrónový pudink
  • šťáva i kůra z 1,5 citrónu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 sklenice vody

 

Z pěti bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme zlehka cukr, a poté postupně po jednom všech pět žloutků. Do takto dobře vyšlehané hmoty přidáme citrónovou šťávu, vodu a pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovým pudinkem. Nakonec vmícháme citrónovou kůru z dobře omytého citrónu.

Těsto nalijeme do řádně vymazané a vysypané formy na bábovku a pomalu upečeme ve středně předehřáté troubě.

Po vychladnutí buď jen bábovku lehce pocukrujeme a nebo zvolíme chuťově výraznější variantu a bábovku polijeme citrónovou polevou.

Poleva :

  • 250 g moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce vařící vody, 1 lžíce oleje

Moučkový cukr zalijeme horkou vodou, přidáme šťávu z citrónu a olej a umícháme hustou lesklou polevu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz