Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Jak upéct bábovku, která je vláčná, nadýchaná a bez cukru, vhodná i pro diabetiky? Je to snadné!

Jak upéct bábovku, která je vláčná, nadýchaná a bez cukru, vhodná i pro diabetiky? Je to snadné!

13.2.2024 - AndreaP.

Pokud hledáte recept na bábovku, která je vhodná pro diabetiky, jste na správném místě. V tomto článku si ukážeme, jak si připravit tento oblíbený moučník s použitím náhradních sladidel. Pro diabetiky je celkově důležité vybírat recepty (zde hovoříme obecně, ne jen o moučnících), které obsahují co nejméně sacharidů, tuků a tím pádem kalorií jako takových, a naopak více vlákniny, bílkovin a zdravých tuků. I diabetik může zahřešit s moučníkem, vždy platí oblíbené "všeho s mírou".

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme :

  • 6 vajec
  • 4 odměrky tekutého sladidla vhodného pro pečení (např. Kandisin)
  • 1 dcl oleje
  • 1 dcl (horké) vody
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 pudink (nejlépe dia)
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • citronová kůra

 

Žloutky utřeme se sladidlem, přidáme po částech olej a horkou vodu. Směs šleháme do zhoustnutí.

Mouku smícháme s pudinkem, práškem do pečiva a spojíme s první směsí. Poté těsto zlehčíme hustým sněhem ušlehaným z bílků a citronové kůry. Z kakaa a rumu umícháme kašičku, kterou spojíme s částí těsta.

Do vymaštěné a moukou vysypané formy lijeme střídavě světlé a tmavé těsto (kakaové). Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz