Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  To nejlepší na plátek chleba? Domácí drůbeží paštika

To nejlepší na plátek chleba? Domácí drůbeží paštika

25.3.2024 - AndreaP.

V srdci každé rodinné kuchyně se skrývá poklad. Recept, který se předává z generace na generaci, plný chutí a vzpomínek. Naše domácí drůběží paštika je právě takovým pokladem. S láskou připravená z nejlepších surovin, tato paštika je dokonalou harmonií chutí, která vás vrátí do časů, kdy jídlo nebylo jen nutností, ale ceremoniálem. Připravte si s námi kousek tradice, který můžete sdílet s rodinou a přáteli u jakékoli příležitosti.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme :

  • 1 upečené kuře
  • 500 g drůbežích jater
  • 2 malé cibule
  • 2 lžíce másla
  • tymián
  • mletý pepř
  • sůl
  • 0,4 dl koňaku
  • 200 g smetany ke šlehání
  • bobkový list
  • mandle

 

Z kuřete sejmeme kůži, vykostíme je a pokrájíme.

Na usekané cibuli orestujeme játra, osolíme a okořeníme tymiánem a pepřem, podlejeme koňakem a po chvíli sejmeme z ohně.

Kuřecí maso pak semeleme spolu s játry a cibulí. Přidáme vypečenou šťávu z jater a smetanu, promícháme a podle chuti dosolíme a dopepříme.

Vložíme do formy vypláchnuté studenou vodou a dáme do chladna. Hotové zdobíme sekanými mandlemi.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz