Magazín | Rady a postřehy do kuchyně
-
Šípky jsou bohatý mix vitamínů a minerálů. Uvaříte z nich léčivý čaj nebo omáčku
Ty malé červené plody, co zdobily keře podél silnice mě odjakživa fansinovaly. Povinný sběr šípků mi...
-
Plná vitamínů a vždy dostupná, tak to jsou jablka! Jak s nimi netradičně naložit v kuchyni
Jablka, rozšířené a oblíbené to ovoce jsou nejen chutnou a často slaďoučkou svačinkou, ale...
-
Čas burčáku. Co je dobré vědět, než se napijete
Jak si tedy správně burčák vybrat a jak ho vychutnat? Za prvé bychom se měli prodejce zeptat, zda jde o částečně...
-
Švestky, slivky, modré zlato aneb Jak zpracovat univerzální ovoce pozdního léta
Švestky, slivky či modré zlato, říkáme jim různě a vyjma typické slivovice si je spojujeme hlavně se sladkou...
-
Jak správně zpracovat cuketu a dopřávat si ji po celý rok
Cuketa, cuketa, cuketa. Cuketa je jednoduše všude, kam se podíváme. Téměř každý, kdo ji pěstuje,...
-
Jak správně skladovat pečivo aneb Rady, kterými prodloužíte jeho trvanlivost
Asi každému se to někdy stane: koupíte bochník chleba nebo pytlík bagetek k večeři a na poslední...
-
Kouzlíme v kuchyni s rajčaty. S voňavým pokladem se dají dělat divy!
Kde by byla italská kuchyně bez rajčat? A nejen ta. Představte si svět bez kečupu (hmm, to ještě, na rozdíl od...
-
Jak na správné opékání špekáčků? Vyzbrojte se trpělivostí
Oheň plápolá, pivo se chladí, kytary jsou naladěné. Je čas přistoupit k tomu nejdůležitějšímu –...
-
Sezóna ovoce je v plném proudu. Vytvořte si ledové kostky do nápojů
Léto je tu a s ním i horké dny. Připravte sobě a vašim blízkým příjemné...
-
Potraviny, kterým mrazák nedělá dobře a po rozmražení by mohly ohrozit naše zdraví
Možná i vy dáváte do mrazáku kdeco v domnění, že je lepší jídlo zamrazit, než...
-
Už kvete levandule, která má v kuchyni široké využití. Vyrobte si všestranný sirup nebo olej
Když se řekne levandule, hned se nám vybaví Provence. V současné době se ovšem její obliba...
-
Jak má chutnat správné cold brew a jak se připravuje?
Kdo má rád kvalitní černou kávu, s příchodem léta přechází na cold brew. O jaký...
-
Opomíjený mangold. Skvěle chutná, podporuje krvetvorbu a je nízkokalorický
Mangold je obzvláště krásná listová zelenina, která se v českých zahradách...
-
Rump, Flank, Rib Eye aneb Jaké maso je nejlepší na steak?
Maso je považováno za nezbytnou součást vyváženého jídelníčku. Řeč je o hovězím mase...
-
Třešně v kuchyni: Od sladkých dezertů po pikantní omáčky a osvěžující nápoje
Když se zmíní třešně, mnohým se vybaví teplé slunečné dny a šťavnaté...
- Společné soužití s mými rodiči mi ničí manželství. Asi je to sobecké, ale lituji, že jsem je k sobě vzala, píše Iva
- Basic bílé tričko pětkrát jinak: Jak ho nosit od pondělí do pátku
- Jaké džíny sluší ženám nad 50 let? Sázka na klasiku a pohodlí je správnou volbou
- Stačí horká voda a prázdné kořenky s mlýnkem nemusíte vyhazovat. Ušetříte a ještě si do nich připravíte vlastní směsi koření
- Soutěžte o balíček produktů od Panzani, včetně poslední novinky!
- Soutěžte o balíček zkrášlující a pečující kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte a získejte doplňky stravy Naturevia pro zdravá játra
- Vyhrajte speciální White Concept Anti-pigment sérum od české kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte o vstupenky na představení Malý princ v novém scénickém zpracování
- Magická místa Karlovarska: Chlapec s rybou vyčaruje dítě a Krakonoš splní přání
- Ve štolách lomu Velká Amerika obchází děsivý přízrak jménem Hagen
- Hřbitov v Noutonicích a podivné nevysvětlitelné jevy, o kterých vyprávějí místní pamětníci
- Obec Pohled: Neklidná duše mrtvého správce i tragický osud údajné čarodějnice
- Děsivé legendy a pověsti o čarodějnicích, tentokrát ze španělské Galicie
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz